Rezultat: Imate izražene simptome CVS

Rezultat: Imate izražene simptome CVS2019-02-08T10:31:37+00:00

comuter_eyewear2Ovo je rezultat koji ukazuje da imate izražene simptome onoga što se zove ‘’Sindrom kompjuterskog vida’’, ali i predispoziciju za dalji razvoj s obzirom da aktivno koristite kompjuter. Ovo je sve češća pojava u savremenom digitalnom svetu, a mere prevencije su obavezne kako bi se sprečio dalji razvoj. Sindrom kompjuterskog vida (engl. Computer Vision Syndrome (CVS)) je termin koji označava grupu problema vezane za vid i oči, kao i neke sporedne simptome (glavobolja, umor…) izazvane prolongiranom upotrebom kompjutera.

Svetska oftalmološka asocijacija navodi da 70-75% osoba koje su izložene svetlu LED ili LCD televizora, monitora, lap topova, smart telefona duže od tri sata dnevno, imaju neke od simptoma ”Sindroma kompjuterskog vida”. Naime, razlog je što ekrani emituju takozvano veštačko plavo svetlo (computer blue light), poznatije kao visoko energetsko vidljivo svetlo (HEV). Ono je najsnažnije svetlo vidljivog spektra, budući da plavo svetlo prolazi kroz rožnjaču i sočivo direktno na mrežnjaču. Dokazano je da prekomerno izlaganje ovom svetlu može imati razne neželjene efekte. Simptomi mogu biti u vidu zamora, glavobolje, umora, naprezanja očiju, zamora očiju, dupli i povremeno zamagljen pogled, osetljivost na bljesak, slabiji vid na daljinu, slabije razaznavanje boja i problem da ponovo fokusirate pogled.

Probleme mogu da spreče i reše naočare specijalno dizajnirane za rad na kompjuteru, koje poseduju zaštitne filtere koji blokiraju spektar veštačke plave svetlosti i ujedno smanjuju odbljeske (anti-refleks sloj) i povećavaju kontrast osiguravajući udoban i relaksiran vid i bolje vizualno iskustvo boja.

Spektar_suncevog_zracenjabluePored nošenja naočara za rad na kompjuteru, mere koje mogu da se preduzmu su:

    • Redovno treptanje (pri radu za kompjuterom učestalost treptanja se smanjuje i do pet puta, što dovodi do isušivanja i iritacije oka). Na svakih 20min. polako trepnite 10-tak puta kako bi se oči navlažile. Preporučuju se i kapi za oči (bez konzervansa) koje održavaju vlažnost.
  • Vežba 20-20-20: Svakih 20 minuta pogledajte tačku udaljenu najmanje 6 metara (20 stopa), najmanje 20 sekundi. Ove vežbe će smanjiti naprezanje oka pri radu na blizinu.
  • Pravilno postavite monitor: Monitor vašeg kompjutera trebalo bi da bude postavljen na udaljenosti jednakoj dužini vaše ruke, tačno ispred vas, a ne sa strane i da centar monitora bude ispod nivoa vaših očiju.
  • Da Vaš kompjuter nikada ne bude jedini ni najjači izvor svetlosti u prostoriji.

Naša preporuka je svakako da koristite naočare za rad na računaru imajući u vidu da aktivno koristite kompjuter, a već imate neke od simptoma sindroma kompjuterkog vida.

O iskustvima korisnika koji su ih koristili možete pročitati na stranici Iskustva korisnika ili na našoj facebook stranici u delu ocene.

Naočare su od engleskog proizvođača CE i zastupljene su na tržištu u preko 20 zemalja širom sveta. Zvanični sajt: http://computer-eyewear.com Sigurnost u kvalitet i efikasnost CE naočara koju su potvrdili hiljade korisnika daje nam mogućnost da Vam obezbedimo 100% garanciju na povrat novca ukoliko ne budete zadovoljni efektom. Ukoliko se odlučite za kupovinu dobijate 15 dana probni period da se uverite u njihov efekat.

Ukoliko i Vi smatrate da možete imati koristi od korišćenja CE naočara za kompjuter, za više informacija i poručivanje naočara možete posetiti stranicu https://naocarezakompjuter.com/ ili poručiti direktno na ovoj stranici.

Za poručivanje telefonom i više informacija pozovite 061/141-39-40 (od 9h do 17h, radnim danima).

Naruči odmah!

7500ljudiBenefiti korišćenja CE naočara za rad na kompjuteru:

• Usporavaju makularnu degeneraciju oka
• Neutrališu delovanje veštačke plave svetlosti
• Poboljšavju kontrastnu percepciju, nude prirodniji doživljaj boja
• Smanjuju odsjaj za ugodniji i opušteniji vid


Forma za poručivanje.

Ime (obavezno)

Prezime (obavezno)

Email (obavezno)

Država (obavezno)

Grad (obavezno)

Adresa (obavezno)

Poštanski broj (obavezno)

Telefon (obavezno)

Kako ste saznali za nas (obavezno)

Poručujem:
CE naocare za kompjuter sa originalnom futrolom

Cena po komadu: 3900din.
Dostupnost:Ima na stanju

Komada:

Usluga dostave iznosi 260din.

Napomena:

Dostava i plaćanje

– Dostava se vrši na kućnu adresu na teritoriji Srbije.
– Isporuka se vrši preko Post Express kurirske službe u roku od dva radna dana
– Plaćanje se vrši kuriru, prilikom dostave
– Usluga dostave ide na teret kupca i iznosi 260din.

Politika privatnosti

Vaše lične i adresne podatke koje ostavljete prilikom procesa kupovine štitimo savremenim tehničko-bezbednosnim sistemima i služe samo u svrhu uspešnog obavljanja kupovine.

15 dana probni period

– Svaki kupac ima pravo da u roku od 15 dana vrati proizvod ukoliko iz nekog razloga nije zadovoljan, a mi ćemo mu vratiti novac. Potrebno je da naočare i futrola nemaju fizička oštećenja.Troškovi povrata (troškovi kurirske službe) spadaju na teret kupca (oko 260din.) Kod povrata naočara potrebno je da nas prethodno kontaktirate telefonom zbog instrukcija.

CENA: 3900din.

Telefoni za poručivanje:
061/141-39-40 (od 9h do 17h)

Dostava: 260din.