Rezultat: Imate izražene simptome CVSa

Rezultat: Imate izražene simptome CVSa2019-11-18T12:33:33+00:00

Ovo je rezultat koji ukazuje da imate izražene simptome onoga što se zove ‘’Sindrom kompjuterskog vida’’, ali i predispoziciju za dalji razvoj s obzirom da aktivno koristite kompjuter.

Koliko je  ‘’Sindrom kompjuterskog vida’’ učestao govori činjenica da 70-75% ljudi koji svakodnevno koriste kompjuter imaju neki od simptoma.

Simptomi mogu biti u vidu umora, glavobolje, zamora očiju, suvih očiju (iritacija i svrab), dupli i povremeno zamagljen vid, osetljivost na svetlo, slabiji vid na daljinu, slabije razaznavanje boja i problem da ponovo fokusirate pogled.

Konkretni razlozi za nastanak ovih problema su teže fokusiranje na elektronski ekran, odsjaj, 3x manje treptanje dok gledamo u ekran pa se oči isušuju, i kao najbitnije veštačko  ”plavo svetlo” ekrana koje emituju ekrani, a dokazano izuzetno nepovoljno utiče na oči i celokupno zdravlje uopšte.

sindrom kompjuterkog vida saveti

Plavo svetlo prodire sve do retine u zadnjem delu oka i rasipa se lakše nego drugi vidljivi zraci spektra, pa lako dolazi do zamora očiju, magljenja vida i gubljenja fokusa. Ako tome dodamo odsjaj ekrana, loše osvetljenje i kontrast, gotovo je nemoguće izbeći nastanak nekog od spomenutih problema.

Probleme mogu da spreče i reše naočare specijalno dizajnirane za rad na kompjuteru koje poseduju zaštitne filtere za “plavo svetlo” i anti-refleks sloj.

Benefiti korišćenja naočara za rad na kompjuteru:

• Usporavaju makularnu degeneraciju oka
• Neutrališu delovanje veštačke plave svetlosti
• Poboljšavju kontrastnu percepciju, nude prirodniji doživljaj boja
• Smanjuju odsjaj za ugodniji i opušteniji vid

Probleme mogu da spreče i reše naočare specijalno dizajnirane za rad na kompjuteru koje poseduju zaštitne filtere za “plavo svetlo” i anti-refleks sloj.

Video demonstracija:

Benefiti korišćenja naočara za rad na kompjuteru:

• Usporavaju makularnu degeneraciju oka
• Neutrališu delovanje veštačke plave svetlosti
• Poboljšavju kontrastnu percepciju, nude prirodniji doživljaj boja
• Smanjuju odsjaj za ugodniji i opušteniji vid

Načare za rad na kompjuteru bez dioptrije možete naručiti preko našeg web shopa ili pozivanjem na broj 061/141-39-40, dok naočare sa dioptrijskim staklima možete naći i svim bolje snabdevenim optičarskim radnjama i potrebno je prethodno uraditi pregled.

Postoji više proizvođača pa i cene variraju. Koju god marku da odaberete nećete pogrešiti, samo vodite računa da kupujete od pouzdanih prodavaca i da naočare imaju zaštitne filtere za plavo svetlo i antirefleks sloj.

Pored nošenja naočara za rad na kompjuteru, mere koje takođe mogu da se preduzmu:

 • Redovno treptanje (pri radu za kompjuterom učestalost treptanja se smanjuje i do pet puta, što dovodi do isušivanja i iritacije oka). Na svakih 20min. polako trepnite 10-tak puta kako bi se oči navlažile. Preporučuju se i kapi za oči (bez konzervansa) koje održavaju vlažnost.
 • Vežba 20-20-20: Svakih 20 minuta pogledajte tačku udaljenu najmanje 6 metara (20 stopa), najmanje 20 sekundi. Ove vežbe će smanjiti naprezanje oka pri radu na blizinu.
 • Pravilno postavite monitor: Monitor vašeg kompjutera trebalo bi da bude postavljen na udaljenosti jednakoj dužini vaše ruke, tačno ispred vas, a ne sa strane i da centar monitora bude ispod nivoa vaših očiju.
 • Da Vaš kompjuter nikada ne bude jedini ni najjači izvor svetlosti u prostoriji.

Nadamo se da smo uspeli da odgovorimo na ključna pitanja vezana za “Sindrom Komjuterskog Vida”.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete ih postaviti ovde ili nas možete pozvati na 061/141-39-40 (od 9h do 17h, radnim danima), rado ćemo odgovoriti na svako Vaše pitanje.

Forma za naručivanje.

  Kako ste saznali za nas:

  Akcije i popusti:
  - Popust -25%

  Naručujem:
  CE naocare za kompjuter sa originalnom futrolom

  Cena po komadu: 2980din.3900din.

  Dostupnost: Ima na stanju

  Komada:

  Usluga dostave iznosi 295din.

  Napomena:

  Dostava i plaćanje

  – Dostava se vrši na kućnu adresu na teritoriji Srbije.
  – Isporuka se vrši preko PostExpress kurirske službe u roku od jednog do dva dana (dostava se vrši i subotom)
  – Porudžbine izvršene petkom posle 11h i vikendom se šalju u ponedeljak, a dostavu možete očekivati u utorak
  – Plaćanje se vrši kuriru, prilikom dostave
  – Usluga dostave ide na teret kupca i iznosi 295din.

  Politika privatnosti

  Vaše lične i adresne podatke koje ostavljete prilikom procesa kupovine štitimo savremenim tehničko-bezbednosnim sistemima i služe samo u svrhu uspešnog obavljanja kupovine.

  15 dana probni period

  – Svaki kupac ima pravo da u roku od 15 dana vrati proizvod ukoliko iz nekog razloga nije zadovoljan, a mi ćemo mu vratiti novac. Potrebno je da naočare i futrola nemaju fizička oštećenja.Troškovi povrata (troškovi kurirske službe) spadaju na teret kupca (oko 260din.) Kod povrata naočara potrebno je da nas prethodno kontaktirate telefonom zbog instrukcija.

  CENA: 2980din. 3900din.

  Telefoni za poručivanje:
  061/141-39-40 (od 9h do 17h)

  Dostava: 295din.